Sweet Potato
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Sunday, 3 March 2013 | 13:12 | 0 Atasinchi
Assalamualaikum .

Jam sudah melewati angka tiga pagi tapi mata masih lagi tertumpu pada skrin laptop, dan tangan semakin lincah menekan keyboard sementara otak ligat memerah idea. wahhhh ! hebat kau jahh, macam ayat sastera tuhhh. perhhhh. ha haha ha. tetibe pulak den mengigau terlebih baca novel la nih. kih kih..

dah hampir dua bulan aku tak tambah entry baru. rindu. pejam celik pejam celik , dah masuk bulan tiga. ehh hari ni birthday abah .. (Selamat hari lahir abah ! akak sayang abah, sangat , hehe ) , InsyaAllah minggu ni kita sambut sama sama nehhh. hehe.minggu lepas minggu last kiteorang ada latihan, emm nama pun Majlis Penutup Latihan Palapes. heh, hmm last training tu buat kat Chemerong. tak rase pun macam training. lebih kepada family day pun ada. seriusly aku suka laa. haha. ter exited time dapat tau latihan dah abis sebenarnya. cess ! kiteorang(Junior) ada mara sebenarnya. latihan . 2km sebelum sampai Chemerong kiteorang buat mara. buat clear bound tapi takde musuh. kena naik bukit, dah la tinggi. ni penting, sebagai persiapan tuk annual camp next sem .



setelah tiba ke destinasi, kiteorang pun buat la ape yang patut. sementara tunggu PK solat jumaat, ape lagii, aku pun berendam la dalam air tu. sejukkk ! menggigil satu badan. tapi best.Next .. tut tut macam la tengah borak, tetibe talian putus. tapi kat sana memang takde line pun. tengah hari, ada sukaneka, yang ni lagi mantap, open aje. menang kalah adat pertandingan. sukaneka ni terbaik. dah lama aku tinggalkan game ni.





macam budak budak pun ada. cute je masing masing. ada cara tersendiri. minggu lepas terisi dengan motivasi suka duka, yang banyak nya suka laa. yang baik jadikan teladann, buruk tu dah kena tinggal kat Chemerong. Berakhirlah episod latihan, tapi . hmm ada lagi. latihan lanjutan, seminggu lepas habis final. lmacam biasa lohhh. sekarang pukul brape ? okay la. gudnite. aku dah kehabisan tenaga nak tekan keyboard ni, nasib abik tak guna kaki je nih, heh. macam biasa, sambung bila aku kelapangan ;)
________________________________________________________________________________________
Sunday, 27 January 2013 | 22:52 | 0 Atasinchi
Assalamualaikum :)

hai hai. tetiba nak upload gambar pegi Tasik Puteri . Aktiviti training dua minggu lepas. Pengairan dan Perapungan. saja buat tatapan. tanak cerita panjang. gambar kat bawah tu akan bercerita kat korang: ~

persiapan ! buat pelampung
 
pk :)
 
baru sampai ! (sempat lagi )
 

 
 kat atas tu , kitaorang punye first checkpoint. merentasi tasik ! best . sebab pakai jaket keselamatan. kalau tak ! serius aku tak terapung. berat ~ hehe

 lapor dulu !
saya (no tentera) pkw 1, nama .. siap sedia merentasi tasik, Tuan
 
 boleh punye ~
 
dah siap pun kena lapor ;)
 
check point seterusnya, perapungan tu. perhhhh ! aku tak suka tapi best. hehe. tak suka sebab jauh sangat nak cross tasik tu. kesian kat partner aku. die yang tarik pelampung tu. nasib baik ada jejaka jejaka yang menolong, upssss. bukan jejaka. maafkan saya.. tuan senior lorhhhh. hehehee.

koyu vs yulat
 
bermula laa aktiviti seterusnya ~
 
 


check point last tu takde laa. aku tak dapat pun gambar tu. lagipun. takbest dan aku paling tak suka part tu. next story will be continued . . .  bye
 
________________________________________________________________________________________
Wednesday, 16 January 2013 | 19:43 | 0 Atasinchi
Assalamualaikum. saje saje nak share Istikharah cinta pagi ni :) Lagu ni best ! try to hear this song and try to understand. I'm waiting for someone that love me because of Allah .

Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa
Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata
Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Di istikharah cinta
 
andai kau jodoh buatku, aku redha dengan ketentuanNya. Ada hikmah disebalik setiap sesuatu yang berlaku. Kita hanya mampu merancang , Tuhan yang berkuasa menentukannya. Ajal Maut Jodoh Pertemua di tanganNya :')
________________________________________________________________________________________
Tuesday, 15 January 2013 | 18:55 | 0 Atasinchi
Salam semua. happy kan . kan.. yang tak happyy tu, sabar ! g kat luar rumah tak pun buka tingkap jap. cepat laa. sekarang malam ke siang ? siang ? ohh thats good. ada nampak matahari tak ? ade ! haa tengok ., die tgah sarat bawak kebahagian kat korang, die nak datang tu. sabar yee :)

Okayyy., mingg lepas , PALAPES ada buat dinner. tema CORPORATE TALK . hambekk kau ! seminggu sebelum tu, semua sibuk duk prepare nak pakai baju ape. ala macam tak tahu je, macam aku ? baju kurung sudaa. simple but nice ! kan . . malam tu jugak ada majlis penyampaian hadiah dekat budak budak bertuah tu, yang dapat 3 pointer la sem lepas. aku ? emm, sekali ler. hehe ( cover ! )






mane lagi gambar ek ? takpe laa. ni sudah cukup. jap ! ada satu lagi. gambar ng Tuan Syah :) jangan jeless. ehh nak gosip sikit laa, MR Hijau tu dah berpunya ! sedih kite . huhu. semoga happy happy selalu Mr Hijau (sebab die pakai baju hijau same ngan kite, dulu laa) jom ! bukak buku baru :')



hmmm, he is good looking right, hehe.Act dulu masa mula mula masuk palapes, die orang first yang tegur. time tu kat court futsal gemia. "ad kakak kat arau x ?" first question he asked me. bila masa pulak aku ada kakak. gi Arau pun tarakk penah. aduii. hmm die cakap muka aku macam makwwe die. sape ? Kin Tachibana. hehe. hari tu kan aku ada pegi annual camp kat Melaka, jumpa ngan awek die nih, aku tengok tak same pun. tapi yg anehnyaa, CADA cakap sebijik. entahla . no komen !


aku pun terconfuse. mane satu aku. haha. tapi itulah hakikat, kan dalam dunia ni ada 7 muka sama. Alhamdulillah jumpa dah satu. hehe. lagi 5 , masih lagi mencari. ( macam cari pakwe pulak ) . btw sape yang dapat 3 pointer tu dapat pegi VIETNAM taww. untunglaaa. haha. okayyy la. till here. next time next story :)

to be continued . . .
________________________________________________________________________________________
Tuesday, 1 January 2013 | 18:58 | 0 Atasinchi






Hola Hola ..

Sedang menunggu Setia Hujung Nyawa . Walaupun tak dapat tgok kat tv tapi aku tak miss tauu . tonton kan ade. cenggitu ! hehe. over all drama ni Terbaik Awesome Gorgeous .. yang penting AKU SUKA !

Slot Akasia , TV3 ( isnin-khamis 7:00 -8:00 malam )




Adaptasi Novel Setia Hujung Nyawa , Fatin Nabila





Sinopsis dari novel: Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.
Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.
________________________________________________________________________________________
| 17:09 | 0 Atasinchi
Hai Hai Hui Hui Hei Hei but not Syuhh Syuhhhh :)

Sebuah persahabatan bermula dari perkenalan. Tak kenal maka tak cinta ! tak gitu ? aku nak cerita pasal apa nih ? aku pun confuse. Nak bercerita pasal persahabatan laa dulu,. boleh kann .. selama aku bersekolah la kan, aku ada ramai la jugak kawan. yang rapat lebih kot dari sepuluh orang . yang syggg lebih dari seorang kawan,. pun ade. tapi itu hanya satu. dia ----> Que . kan kan kan ! hahaha. Jap ! sebelum2 ni, adala 3 orang makhluk Allah ni, lepas dah dapat further study, terus lesap. aku call tak angkat. aku msej tak reply. fesbuk ? aku jarang online. nak kata busy, hei pakcik, i pun sibuk taww. tapi i boleh aje contact korang. korang aje diam tak bisu. ehh diam tanpa suara laa. emm. tapi, satu hari tu, aku call mamat ni, die terangkat kot. Hah ! ape lagi, aku terjah terus. kesian . haha sape suruh main sorok sorok ngan aku. btw sekarang aku boleh faham kot kenapa korang bertiga ( jb.poji.qucai ) dah diam. aku faham. dan aku cuba maafkan, sebab tahun baru kan, hehe. PK (pegawai kadet) , kami panggil skuad kami yang lelaki, dorang panggil kiteorag PKW, plus wanita je kat W tu. haiyyaa. bukan nat story pasal tu tapi ada la salah sorng dari mereka, rapat dengan aku. bulan 10 tahun lepas, aku pegi Melaka, ada Kem Tahunan Palapes. aku rapat ngan dia. dan aku suka dia. normal la kan, kalo perempuan suka lelaki. tetapi ada pulak minah ni syiook kat dia. akuu diamkan je la. aku anggap macam takde pape. Unfortunately, mamat tu dapat tau yg minah tu syiookk kat die. aku sedih. tak tahu pasal apa. lepas aje balik dari Kem tu, mamat tu berubah 180 darjah. "eh yulat, tu tu --> mamat tu la""hah ! " " eh tengok la sayang kau tu" "ehh, syg ap jadahnya .. aku kenal dia masa annual camp aje. balik sini aku dah tak lagi kenal dia" "elehh" ... betul la kan. dan semalam, kitorang kne bersihkan pejabat kitorang, aku ad la bergambar ngan PK, "ehh yulat ! 2012 dia , 2013 orang lain plak" .. terkilan. hello i'm not like that la. aku bgtau la qucai, pasal mamat tu, ada kan !


gambar ni time kat Uitm Melaka. last day , kitorang fittip. seriously tak janji dan tak tahu pun . warna sama ! ramai cakap couple. tapi taakpun. haha. kawan biasa. macam yang lain tapi sekarang dah tinggal kenangan pun. dan aku doakan dia bahagia dengan si dia. dan sekarang . izinkan aku pulak nak rasaa bahagia :') aku perlukan bff aku sekarang. where are you ? ... i'm looking for you Mr. A ! haha . still remember ?

to be continued . . .


________________________________________________________________________________________
Monday, 31 December 2012 | 20:13 | 0 Atasinchi


HAPPY NEW YEAR ! ! !


Holaa :)
dah lame takde new entry . dah berhabuk belog neyhh. isy isyyy. ehemm, pejam celik pejam celik dah tahun baru rupanya. ehh, aku dah 19 tahun ? arghhh tidak. macam dah tua aje.. emmm. tapi still cun what. haha. nonsense. takpe takpe skrang bittersweet nineteen. haha. teruk teruk.

Macam biasa, aku bercerita pasal kawan kawan aku. thats more important okay. ! aku rindu kawan lama aku. lama tapi kekal dalam ingatan. cewaahh, kau bodek aee ? ehh mane ade. haha.

alamak ! ade kelas. aku tak siap siap lagi.

To be continued .....
PAST


_______________________________________
◕ Disclaimer ◕

1346227494689_zps90c706f7>

Holla ! You've dropped in my space. Be nice here and copycats not allowed. Thank you :)
.
_______________________________________
◕ Shout Here ◕

.

_______________________________________
◕ Love Song ◕

embed>
_______________________________________
◕ Big Claps ◕

Basecode : Ana Min- Ji
Template : Ana
Header : OneWifey
Tutorial : OneWifey
BestView : Google